Vineri, 3 mai 2024 - 10:10:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Macrou marinat la rece


27 ianuarie 2012

macrou-marinatIngrediente


macrou

sare grunjoasă

ulei

oţet

morcov (facultativ)

ceapă (facultativ)

piper boabe (facultativ)

măsline (facultativ)

 

Mod de preparare


Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine. Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm. Se aranjează aceste rondele într-un vas, pe fundul căruia s-a pus un strat de sare grunjoasă.

Deasupra se pune sare din belşug, astfel încât peştele să fie acoperit în totalitate. Vasul se acoperă şi se bagă la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, peştele se spală bine cu apă rece, se aranjează din nou în acelaşi vas şi se acoperă cu oţet. Tot acum se pot pune rondele de morcov, ceapă tăiată solzişori, piper boabe şi măsline.

Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă din nou la frigider pentru încă 24 de ore. A treia zi, se scurge oţetul şi se înlocuieşte cu ulei.

Se mai păstrează încă 24 de ore la frigider, după care se poate consuma.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro