Ingrediente
un kg conopidă
4 ouă
2-3 linguri făină
4 linguri pesmet
sare grunjoasă
piper alb şi negru măcinat
2 linguriţe muştar de Dijon
ulei pentru prăjit
50 g unt
pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală conopida, se rupe în bucăţi mai mici şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, la foc mic. Separat, se bat ouăle spumă. Se adaugă muştarul, sarea, piperul şi untul topit.
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu pesmetul. După ce au fiert bucăţile de conopidă, se scot în sită, se scurg de apă şi se lasă să se răcorească. Se trec prin ouă, făină, ouă şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe şervet absorbant şi se servesc cu diferite sosuri. Se ornează cu pătrunjel verde.