Ingrediente
250 ml de smântână dulce pentru frişcă
150 gr de ciocolată amăruie
2 ouă
2 linguri de zahăr fin
Mod de preparare
Spuma de ciocolată se prepară foarte rapid. Mai întâi separi albuşurile de gălbenuşuri. Smântână dulce şi ciocolată ruptă bucăţele se topesc la baie de aburi, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Când toată ciocolată s-a topit, adaugi gălbenuşurile şi mai laşi pe foc cam un minut, continuând să amesteci. Laşi compoziţia să se răcească vreo 10 min.
Albuşurile le baţi spumă, împreună cu zahărul, că pentru bezea şi le adaugi peste compoziţia de ciocolată şi gălbenuş, tot cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus, printr-o mişcare de răsturnare a compoziţiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai bună "aerare" a cremei.
Serveşti abia după ce ai lăsat-o la frigider pentru măcar 3-4 ore.