Ingrediente
Foile la piramide de ciocolată
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
coajă de portocală rasă
Crema la piramide de ciocolată
4 ouă
400 grame zahăr
4 linguri apă
2 fiole esenţă de rom
100 grame cacao
2 pachete margarină Rama de 250 grame
Glazura la piramide de ciocolată
200 grame ciocolată amăruie
150 mililitri frişcă
50 grame margarină Rama
Mod de preparare
- Foile la piramide de ciocolată
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu 4 linguri de zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu cele 2 linguri de zahăr. Cele 2 compoziţii se amestecă uşor cu lingura, de jos în sus.
Se adaugă făina şi coaja rasă de portocală şi se amestecă uşor, cu lingura, până se încorporează toată făina. Din compoziţia rezultată se coc 2 foi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc la 175 grade timp de 15-20 de minute.
2. Crema la piramide de ciocolată
Ouăle, zahărul şi apa se amestecă şi se pun pe baie de apă, mixând continuu, până totul devine ca o cremă. Peste această compoziţie se adaugă cacaua, se amestecă bine şi se lasă să se racească.
După ce s-a răcit, se mixează cu margarina. La final se adaugă esenţa de rom şi se mixează bine.
3. Glazura la piramide de ciocolată
Ciocolata ruptă bucăţi, frişca şi margarina se pun pe foc până se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.
4. Se unge o foaie cu 2 linguri de cremă. Se întinde pe toată suprafaţa. Apoi se pune cea de-a doua foaie, se unge si ea cu 2 linguri de cremă.
Peste acest strat subţire de cremă se fac, cu ajutorul unui poş cu dui, suluri de cremă, unul lângă altul. Deasupra se fac alte suluri de cremă, dar de data aceasta între sulurile de la bază, din 2 în doi, formându-se astfel nişte mici piramide.
Se toarnă deasupra glazura şi se dă la rece.
Se porţionează în mici piramide.