Vineri, 22 noiembrie 2024 - 5:10:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Pere cu îngheţată


31 decembrie 2011

Ingrediente:

3 pereinghetata-pere

îngheţată

Pentru îngheţată

300 g smochine congelate

6 linguri zahăr

2 linguri lapte

miezul de la pere

Pentru sirop:

6 linguri zahăr tos

250 ml apă

esenţă de vanilie după gust

Mod de preparare:

Perele se spală, se taie la codiţă ca un căpăcel, dar acesta nu se aruncă, se scoate cu grijă miezul şi se îndreaptă puţin la cotor pentru a sta perele în picioare.

Separat se pun la fiert apa, zahărul ,esenţa de vanilie şi se fierb până se obţine un sirop. Se adaugă perele şi se fierb la foc mic cca 2 minute întorcându-se cu grijă şi continuu pe toate părţile. Perele se scot pe o farfurie şi după ce s-au răcit se ţin la rece 2-3 ore.

Se umplu cu îngheţată şi se aşează deasupra căpăcelul pentru a da din nou forma perelor.

Se taie smochinele congelate pe jumătate, se pun într-un vas cu miezul de la pere şi începem prelucrarea. În momentul în care fructele sunt sfărâmate se toarnă laptele, zahărul şi amestecă până se obţine îngheţata.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro