Ingrediente:
3 pere
îngheţată
Pentru îngheţată
300 g smochine congelate
6 linguri zahăr
2 linguri lapte
miezul de la pere
Pentru sirop:
6 linguri zahăr tos
250 ml apă
esenţă de vanilie după gust
Mod de preparare:
Perele se spală, se taie la codiţă ca un căpăcel, dar acesta nu se aruncă, se scoate cu grijă miezul şi se îndreaptă puţin la cotor pentru a sta perele în picioare.
Separat se pun la fiert apa, zahărul ,esenţa de vanilie şi se fierb până se obţine un sirop. Se adaugă perele şi se fierb la foc mic cca 2 minute întorcându-se cu grijă şi continuu pe toate părţile. Perele se scot pe o farfurie şi după ce s-au răcit se ţin la rece 2-3 ore.
Se umplu cu îngheţată şi se aşează deasupra căpăcelul pentru a da din nou forma perelor.
Se taie smochinele congelate pe jumătate, se pun într-un vas cu miezul de la pere şi începem prelucrarea. În momentul în care fructele sunt sfărâmate se toarnă laptele, zahărul şi amestecă până se obţine îngheţata.