Ingrediente
5 ouă
1 l lapte
3-4 plicuri zahăr vanilat
10 linguri zahăr
2 linguri amidon alimentar
frişcă pentru decor
Mod de preparare
Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.
Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.