Ingrediente
1 kilogram carne de porc
1 kilogram oase
1 morcov
1 pătrunjel (rădăcină)
păstârnac
1 ţelină (rădăcină)
1 ceapă
2 ardei graşi
2 cartofi
1 dovlecel
1 mână tăiţei
2 roşii sau 1 lingură bulion
1 litru borş
leuştean
pătrunjel (frunze)
sare
Mod de preparare
Se pun la fiert cu sare oasele şi carnea de porc aproximativ 2 ore, până se desprinde carnea de pe oase. Ceapa, pătrunjelul, morcovul, păstârnacul, ţelina, se dau la robot şi se adaugă în oală. Se lasă la fiert timp de 30 minute. Ardeiul gras, se toacă mărunt. Se curăţă cartofii şi dovlecelul şi se taie cubuleţe. Se adaugă şi acestea la fiert încă 15 minute, după care se adaugă 1 mână de tăiţei şi roşiile date la robot. După 10 minute se adaugă borşul fiert în prealabil şi se mai dă într-un clocot. Se curăţă, se spală şi se taie leuşteanul şi frunzele de pătrunjel şi se adaugă în ciorbă. Se poate servi cu ardei iute.