Ingrediente
pentru aluat
12 linguri făină,
un gălbenuş,
3 linguri ulei,
o lingură oţet,
o ceaşcă apă rece,
o linguriţă rasă de sare,
250 de grame margarină;
pentru umplutură
două ouă,
500 g brânză dulce,
100 g zahăr,
100 g stafide,
coaja rasă de la o lămâie.
Mod de preparare
Aluat - într-un castron se amestecă margarina cu 3 linguri de făină. Într-un vas mai mare se amestecă restul de făină cu gălbenuşul, uleiul, oţetul şi apa în care s-a dizolvat sarea. Se frământă aluatul cu mâna, i se dă o formă rotundă şi se bate de planşetă de 100 de ori, apoi se lasă deoparte 15 minute. Se întind două foi pătrate şi se unge fiecare cu jumătate din amestecul de margarină şi făină. Se împachetează ca un plic şi se pun la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură - se amestecă ouăle cu zahărul, brânza, stafidele înmuiate într- un sirop cu rom şi coajă de lămâie. Se unge tava cu ulei, se pune prima foaie, apoi umplutura de brânză şi se acoperă cu a doua foaie. Se presează uşor pe margine şi se înţeapă din loc în loc, apoi se pune la copt circa o oră. Când se răceşte, se pudrează cu zahăr.