Ingrediente
Aluat
4 ouă,
100 g zahăr,
100 ml lapte,
25 g drojdie,
150 g unt,
esenţa de vanilie,
un praf de sare,
aprox. 600 g faina
Umplutură
o cană dovleac râs,
3-4 linguri zahăr,
o lingură unt,
1 linguriţă scorţişoară,
câteva stafide,
1 albuş de ou,
4-5 linguri nuci măcinate
Mod de preparare
Melcişori cu dovleac sau pumpkin rolls sunt nişte delicioase prăjiturele de toamnă. Pentru a pregăti această reţetă de prăjitură drojdia se amestecă bine cu o linguriţă de zahăr, se adăugă laptele călduţ, ouăle bătute cu zahărul, untul, sarea şi faina. Se frământă bine un aluat potrivit de moale care se lasa să crească, la loc cald.
Umplutură
Dovleacul se pune la călit împreună cu untul şi zahărul.Când s-a înmuiat se opreşte focul şi se adăugă stafidele, nucile şi albuşul de ou bătut spumă.
Se întinde aluatul în foaie, se pune deasupra umplutură şi se rulează în sul.Se taie felii şi se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi tapetata cu făină.Se mai lasa să crească 15-20min , apoi se introduce tava în cuptorul bine încins pentru 40-45 minute.
Melcişorii cu dovleac se pudrează cu zahăr vanilat.