Luni, 29 aprilie 2024 - 12:51:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pate din ficat de pui


25 iulie 2012

pateIngrediente


500 g ficăţei de pui,
o ceapă,
două linguri de ulei,
o jumătate de pachet de unt,
un miez de pâine,
sare,
piper.

Mod de preparare:


Se spală ficăţeii, se scurg şi se pun la fiert în apă. Dacă se ridică spumă, se adună cu paleta sau cu o strecurătoare mică. Când au fiert bine, se scot, se scurg şi se lasă la răcit. Ceapa se taie cât mai mărunt, se căleşte în ulei şi se dă deoparte. Miezul de pâine, înmuiat în apă şi stors, se dă pe maşina de tocat (sau prin blender) împreună cu ficăţeii. Pasta astfel obţinută se amestecă foarte bine cu untul, cu ceapa şi cu condimentele.
După gust, se poate adăuga, în acest amestec, şi un castravecior acru, tăiat în cubuleţe mici. Se fac tartine cu pate, ornate cu verdeaţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro