Vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:26:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Prăjitura Krantz


15 februarie 2013

Ingrediente

 

    Pentru o foaie:

    3 albusuri

    100 gr nuca macinata

    100 gr zahar

    1 lingura faina

    Ulei pentru uns tava

    Un praf de sare

    O sa avem nevoie de trei foi.

    Pentru fiecare foaie aluatul se face separat.

    Pentru crema:

    9 galbenusuri

    250 gr de unt

    4 plicuri de zahar vanilat

    150 gr de zahar

    50 gr zahar pudra

    Pentru krantz-ul de deasupra:

    150 gr miez de nuca

    100 gr de zahar

 

Mod de preparare

 

Se fac trei foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel:

 

Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma consistenta, se adauga zaharul si se continua pana cand se dizolva zaharul. Incorporam faina si apoi si nucile.

Ungem cu ulei spatele unei tavi peste care punem o foaie de copt pe care la randul ei o ungem cu putin ulei, astfel o sa luati mult mai usor foaia cand o sa o scoateti din cuptor.

Pe tava tapetata punem compozitia mixata si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri. O introducem in cuptor pana cand are o culoare potrivita, o nuanta aurie. Aproximativ 15 minute pe foc mic. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu urmatoarele 2 foi.

 

Crema

Galbenusurile ramase de la ouale pentru foi se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie pentru 20 minute amestecant in tot acest timp pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta.

Acum trebuie sa lasam sa se raceasca si vom lua untul pe care il vom freca cu putin zahar pudra pana devine spumos si moale. Apoi il vom adauga peste crema racita si le vom mixa pana cand se va omogeniza.

Pentru krantz-ul de deasupra, punem intr-o tigaie teflonata zaharul si il amestecam cu o lingura pana cand se topeste si apoi punem si nucile si le amestecam cu zaharul topit, nucile astfel pralinate le punem pe un platou de lemn uns din plin cu ulei si le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le zdrobim cu o sicitoare.

Crema o punem intre cele 3 foi inclusiv peste foaia de deasupra si apoi presaram nucile pralinate si zdrobite.

Se tine la rece cateva ore si apoi e perfecta pentru servit!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro