Ingrediente
Pentru o foaie:
3 albusuri
100 gr nuca macinata
100 gr zahar
1 lingura faina
Ulei pentru uns tava
Un praf de sare
O sa avem nevoie de trei foi.
Pentru fiecare foaie aluatul se face separat.
Pentru crema:
9 galbenusuri
250 gr de unt
4 plicuri de zahar vanilat
150 gr de zahar
50 gr zahar pudra
Pentru krantz-ul de deasupra:
150 gr miez de nuca
100 gr de zahar
Mod de preparare
Se fac trei foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel:
Se bat albusurile cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma consistenta, se adauga zaharul si se continua pana cand se dizolva zaharul. Incorporam faina si apoi si nucile.
Ungem cu ulei spatele unei tavi peste care punem o foaie de copt pe care la randul ei o ungem cu putin ulei, astfel o sa luati mult mai usor foaia cand o sa o scoateti din cuptor.
Pe tava tapetata punem compozitia mixata si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri. O introducem in cuptor pana cand are o culoare potrivita, o nuanta aurie. Aproximativ 15 minute pe foc mic. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca. La fel facem si cu urmatoarele 2 foi.
Crema
Galbenusurile ramase de la ouale pentru foi se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie pentru 20 minute amestecant in tot acest timp pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta.
Acum trebuie sa lasam sa se raceasca si vom lua untul pe care il vom freca cu putin zahar pudra pana devine spumos si moale. Apoi il vom adauga peste crema racita si le vom mixa pana cand se va omogeniza.
Pentru krantz-ul de deasupra, punem intr-o tigaie teflonata zaharul si il amestecam cu o lingura pana cand se topeste si apoi punem si nucile si le amestecam cu zaharul topit, nucile astfel pralinate le punem pe un platou de lemn uns din plin cu ulei si le lasam putin sa se raceasca dupa care o sa le zdrobim cu o sicitoare.
Crema o punem intre cele 3 foi inclusiv peste foaia de deasupra si apoi presaram nucile pralinate si zdrobite.
Se tine la rece cateva ore si apoi e perfecta pentru servit!