Joi, 9 mai 2024 - 11:58:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Căpşune în aluat


23 mai 2012

capsuneIngrediente


300 g faina
2 albuşuri şi 2 gălbenuşuri
1 lingura ulei vegetal
Un praf de sare
25 căpşuni medii
Ulei pentru prăjit
2 linguri zahăr

Mod de preparare


Căpşunele în aluat sunt un deşert delicios şi original, care poate încheia cu brio un mic dejun sau un prânz.
Puneţi faina într-un bol potrivit şi faceţi o fântâniţa în mijloc. Adăugaţi gălbenuşurile, uleiul vegetal, puţină apă şi sare. Frământaţi un aluat din compoziţia obţinută, apoi lăsaţi deoparte pentru 20 minute.


Spălaţi căpşunele şi îndepărtaţi codiţele. Încingeţi uleiul (cam 2 degete de la fundul tigaii) pentru prăjit într-o tigaie mai adâncă.
Bateţi albuşurile manual sau în mixer, până obţineţi o consistenţă uşoară şi cremoasa, apoi adăugaţi zahărul şi mai bateţi până se dizolvă. Adăugaţi albuşurile peste aluat şi încorporaţi-le.


Luaţi câte o căpşună cu furculiţa, adânciţi-le în aluat, puneţi-le în uleiul încins şi prăjiţi-le până se rumenesc întorcându-le o dată. Scoateţi căpşunele şi puneţi-le pe un prosop de bucătărie până se scurge surplusul de ulei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie




































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 9 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro