Ingrediente
300 g faina
2 albuşuri şi 2 gălbenuşuri
1 lingura ulei vegetal
Un praf de sare
25 căpşuni medii
Ulei pentru prăjit
2 linguri zahăr
Mod de preparare
Căpşunele în aluat sunt un deşert delicios şi original, care poate încheia cu brio un mic dejun sau un prânz.
Puneţi faina într-un bol potrivit şi faceţi o fântâniţa în mijloc. Adăugaţi gălbenuşurile, uleiul vegetal, puţină apă şi sare. Frământaţi un aluat din compoziţia obţinută, apoi lăsaţi deoparte pentru 20 minute.
Spălaţi căpşunele şi îndepărtaţi codiţele. Încingeţi uleiul (cam 2 degete de la fundul tigaii) pentru prăjit într-o tigaie mai adâncă.
Bateţi albuşurile manual sau în mixer, până obţineţi o consistenţă uşoară şi cremoasa, apoi adăugaţi zahărul şi mai bateţi până se dizolvă. Adăugaţi albuşurile peste aluat şi încorporaţi-le.
Luaţi câte o căpşună cu furculiţa, adânciţi-le în aluat, puneţi-le în uleiul încins şi prăjiţi-le până se rumenesc întorcându-le o dată. Scoateţi căpşunele şi puneţi-le pe un prosop de bucătărie până se scurge surplusul de ulei.