Ingrediente
pentru blat:
8 ouă,
175 g zahăr tos,
100 g făină,
6 g miez de nucă măcinat,
două linguriţe cacao.
pentru crema de ness:
300 g margarină sau unt,
250 g zahăr pudră,
3 gălbenuşuri,
4 linguriţe de ness.
pentru bezea:
3 albuşuri,
100 g zahăr tos.
Mod de preparare
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă, după care se adaugă zahărul tos. Apoi se mixează, după care se încorporează gălbenuşurile. Se adaugă, pe rând, făina, nuca măcinată şi cacaua. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia de mai sus (care va fi blatul). Se coace la foc potrivit. Pentru cremă, ness-ul se dizolvă cu două linguriţe de apă caldă într-un bol. Într-un alt bol, cele trei gălbenuşuri se omogenizează, iar separat se freacă margarina (sau untul) şi se amestecă cu zahărul. În compoziţia de unt se adaugă gălbenuşurile şi ness-ul dizolvat. Se mixează până crema devine omogenă. Pentru bezea se bat spumă cele trei albuşuri plus zahărul, apoi se pun pe baie de aburi pentru 4-5 minute, până bezeaua devine lucioasă. După ce blatul s-a răcit, se taie în două. Pe o bucată se pune jumătate din cremă, apoi cealaltă bucată de blat, restul de cremă şi deasupra bezeaua. Se rade ciocolată peste bezea. Se poate servi imediat.