Duminică, 28 aprilie 2024 - 6:15:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pere fierte în vin cu sos de ciocolată


15 februarie 2012

pereinvinIngrediente


300 mililitri vin roşu

125 grame zahăr

coajă de portocală

suc de portocale

4 pere coapte, mari

175 grame ciocolată

150 mililitri frişcă

25 grame zahăr

150 mililitri apă

 

Mod de preparare


Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5 minute.

Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.

Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.

Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.

Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de ciocolată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro