Ingrediente
300 mililitri vin roşu
125 grame zahăr
coajă de portocală
suc de portocale
4 pere coapte, mari
175 grame ciocolată
150 mililitri frişcă
25 grame zahăr
150 mililitri apă
Mod de preparare
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5 minute.
Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.
Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.
Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.
Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de ciocolată.