Ingrediente
500 g cartofi
1 ceapă
1 ou
2 linguri făină
50 g somon afumat
200 g cremă de brânză Philadelphia
2 linguri suc lămâie
1/2 legatură marar
sare
piper
ulei pentru prăjit
puţină coajă de lămâie rasă pentru decor
Mod de preparare
Clătitele de cartofi cu somon afumat sunt delicioase. Pentru a prepara aceste clătite curăţăm cartofii de coajă şi îi dăm prin răzătoare, iar ceapa o tocăm mărunt. Cartofii vor lăsa lichid, aşa că îi stoarcem bine în mână, apoi adăugăm oul bătut, făina, ceapa, sare, piper şi câteva fire de mărar tocat şi amestecam. Vom pastra puţin marar pentru decor.
Modelăm turtiţe mici pe care le vom prăji în ulei încins.
Când s-au rumenit pe ambele părţi, le scoatem şi le punem pe un şervetel pentru ca surplusul de ulei să fie absorbit.
Aranjăm clătitele de cartofi pe un platou. Punem câte o lingură de cremă de brânză amestecată cu suc de lămâie pe fiecare clătită, apoi somon afumat.
Mod de servire
Clătitele de cartofi cu somon afumat se ornează cu mărar proaspăt şi coajă rasă de lămâie, apoi se servesc.