Ingrediente
2 cepe
1 morcov
1 pătrunjel
1 ţelină
1/4 varză (opţional)
1 conopidă
1 mână fasole verde
1 mână mazăre boabe
1 mână bame curăţite şi opărite cu borş (opţional)
2 ardei graşi sau gogoşari
1 vânătă
2 cartofi
1 dovlecel
3-4 roşii mari
pătrunjel verde
1/2 pahar untdelemn
sare
Mod de preparare
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins untdelemnul, în care se înăbuşă apoi ceapa.
În funcţie de durata de fierbere a legumelor, se aşează pe rând morcovul, pătrunjelul, cartofii, dovlecelul, vânăta, conopida, ardeiul, mazărea, fasolea, intercalate cu verdeaţa, sarea necesară şi deasupra roşiile. Se adaugă la urmă puţină apă călduţă. Cratiţa se acoperă cu capac şi se dă la cuptor, lăsând să scadă la foc potrivit.
În timpul scăderii în cuptor, ghiveciul nu se amestecă ci doar se mişcă cratiţa. Se serveşte şi rece.