Luni, 29 aprilie 2024 - 4:50:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ghiveci de legume la cuptor


31 ianuarie 2012

ghiveci4Ingrediente


2 cepe

1 morcov

1 pătrunjel

1 ţelină

1/4 varză (opţional)

1 conopidă

1 mână fasole verde

1 mână mazăre boabe

1 mână bame curăţite şi opărite cu borş (opţional)

2 ardei graşi sau gogoşari

1 vânătă

2 cartofi

1 dovlecel

3-4 roşii mari

pătrunjel verde

1/2 pahar untdelemn

sare

 

Mod de preparare


Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins untdelemnul, în care se înăbuşă apoi ceapa.

În funcţie de durata de fierbere a legumelor, se aşează pe rând morcovul, pătrunjelul, cartofii, dovlecelul, vânăta, conopida, ardeiul, mazărea, fasolea, intercalate cu verdeaţa, sarea necesară şi deasupra roşiile.  Se adaugă la urmă puţină apă călduţă. Cratiţa se acoperă cu capac şi se dă la cuptor, lăsând să scadă la foc potrivit.

În timpul scăderii în cuptor, ghiveciul nu se amestecă ci doar se mişcă cratiţa. Se serveşte şi rece.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro