Duminică, 28 aprilie 2024 - 8:13:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rulouri cu scorţişoară


1 februarie 2012

rulouricuscortisoaraIngrediente


710 grame făină

60 mililitri apă călduţă

250 mililitri lapte călduţ

2 plicuri drojdie uscată

75 grame zahăr

2 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

80 grame unt topit

1/2 linguriţă sare

110 grame zahăr brun

2 linguriţe scorţişoară

125 grame unt

 

Mod de preparare


Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un aluat elastic care se lasă la dospit o oră. După ce a crescut se întinde o foaie de 40/60 cm cu grosime de 1/2 cm. Se unge foaia cu 125 g unt şi se presară zahărul brun amestecat cu scorţişoară.

Se rulează foaia pe lungime.

Se taie bucăţi aproximativ egale cu ajutorul unui fir de aţă de naylon. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se pun rondelele la distanţă unele faţă de altele şi se ung de jur împrejur şi deasupra cu lapte. Se lasă la crescut 30 de minute.

După ce cresc se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 15-20 de minute.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro