Ingrediente
- 4 pălări de ciuperci albe mari
- 1 ceapă medie
- 1 avocado
- 4 chifle pentru hamburgeri
- 1 roşie potrivită
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- sare şi piper.
Mod de preparare
1. Ceapa se taie în rondele de circa 7-8 mm grosime. Ciupercile şi feliile de ceapă se ung cu ulei şi se asezonează.
2. Pe grătarul de fontă bine încins se frig ciupercile pe ambele părţi, până se înmoaie. Apoi ciupercile se pune pe o farfurie, cu lamele în sus, ca să nu scurgă sucul şi se acoperă pentru a rămâne calde.
3. Se frig feliile de ceapă, pentru aproximativ 8 minute, întorcându-le din când în când până devin aurii.
4. Avocado se curăţă de coajă şi sâmbure şi se taie în felii subţiri. Din jumătate de avocado se face un piure la care se adaugă usturoiul zdrobit, sare, piper şi puţină zeamă de lămâie.
5. Chiflele se taie în jumătăţi şi se prăjesc uşor.
6. O jumătate de chiflă se unge cu sos de avocado, se pune o ciupercă, se pune ceapa friptă, se adaugă bucăţile de roşii şi se mai adaugă sos. Pe deasupra se adaugă o felie de avocado şi se acoperă cu altă jumătate de ciflă.