Ingrediente
500 g dovleac
100g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
2 linguri miere pentru servit
Mod de preparare
Dovleacul se curată, se spala bine şi se taie felii mai mari.Îl puneţi într-o tavă de cuptor aşternută cu folie de aluminiu. Acoperiţi bine feliile de dovleac cu folie şi puneţi tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade.
După acest timp desfaceţi folia şi încercaţi dovleacul dacă s-a copt - înfigeţi un cuţit, dacă intră uşor şi repede este gata. Dacă mai este tare, îl acoperiţi şi mai lăsaţi 10 minute.
Dovleacul moale şi copt îl presaraţi cu zahăr şi scorţişoară şi îl puneţi aşa dezvelit la cuptor pentru încă 15 minute
Se serveşte cald cu miere deasupra sau îl puteţi pune în mâncărurile copiilor, în plăcinte, budinci, chec-uri şi bineînţeles să-l congelaţi porţii mici pentru