Luni, 29 aprilie 2024 - 10:36:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chifteluţe din peşte


7 septembrie 2012

chiftelChifteluţele din peste sunt gustoase şi săţioase. Tradiţionale în Delta Dunării, aceste chifteluţe pot fi preparate şi în alte zone. Chifteluţele din peste sunt însă mai uşoare decât cele clasice şi pot fi servite atât ca aperitiv cât şi că fel principal. Se asezonează şi cu un pahar de vin alb.

Pentru chifteluţele din peşte este recomandat să cumperi peste alb şi cu oase cât mai puţine. Indicată este carnea de ştiuca, crap sau caras. Poţi de asemenea să iei şi fileuri de peşte. Dacă cumperi însă peşte proaspăt, cu oase, trebuie să îl fierbi. Când s-a fiert, peştele se curăţa de oase şi se da prin maşina de tocat de două ori, până te asiguri că nu mai are niciun os.

Se încălzesc repede şi coc uniform, fără margini înnegrite sau arse.

După ce ai tocat peştele, se taie ceapă şi cartofii. Peştele împreună cu ceapă şi cartofii se mai dau încă o dată prin maşina de tocat. Se trece prin maşina şi mărarul şi pătrunjelul tocat. La final trebuie să obţii o pastă consistentă, asemănătoare celei pentru chifteluţele clasice.

Când pasta este gata, formezi chifteluţele, de diverse mărimi, în funcţie de cum le preferi. Dacă le vei servi ca aperitiv, este bine să le faci mai mici.

Între timp, pui la încins uleiul. Chifteluţele se trec prin faina şi se se pun la prăjit. Se prăjesc pe toate părţile, până se rumenesc.


Cum se servesc chifteluţele de peşte

Chifteluţele de peşte se servesc fie ca aperitiv, fie că fel principal, cu piure de cartofi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro