Joi, 25 aprilie 2024 - 5:21:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tort de clătite cu portocale şi friscă


4 noiembrie 2012

Ingrediente

 

 5 foi clatite dupa reteta de aici,

 450 ml. frisca nebatuta,

 6 portocale,

 175 g. caramele,

 50 g. miez de nuca sau alune, pentru decor,

 1 portocala, curatata si desfacuta felii, pentru decor.

Siropul caramel: caramelele si frisca lichida.

 

Mod de preparare

 

Tortul de clatite este o adevarata delicatesa, ce poate fi pregatit pentru oricce ocazie festiva sau doar daca doriti un desert delicios...

Preparati in primul rand clatitele dupa indicatiile din reteta. Puteti adauga si niste coaja de lamaie sau portocala razuita pentru un plus de aroma.

Puneti 2 linguri de frisca lichida si caramelele intr-o cratita. Fierbeti la foc mic 6-8 minute pana se topesc. Lasati sa stea 1 min.  Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca. Curatati portocalele si desfaceti-le felii.  Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala. Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o clatita goala. Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati deasupra sosul de caramele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro