Ingrediente
14 linguri ulei
14 linguri zahăr
8 linguri lapte
4 linguri miere
4 ouă
2 linguriţe praf de copt
300-400 grame făină
Crema la prăjitura albinuţa
1 litru lapte
350 grame zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
7 linguri făină
200 grame unt sau margarină
1 borcan gem de caise
Mod de preparare
1 Crema la prăjitura albinuţa
Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, făina, apoi se toarnă laptele în fir, până se încorporează tot. Se pune pe baie de apă şi se amestecă în continuu până se obţine o cremă groasă ca o budincă.Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.
2. Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se leagă bine şi se închide la culoare.
Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune făina şi praful de copt, se omogenizează până se obţine un aluat moale şi nelipicios.Compoziţia se împarte în patru părţi egale şi se coc 4 foi pe fundul tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare Foile se coc la 175 grade timp de 5-6 minute.După ce toate foile sunt coapte şi crema este pregătită se începe asamblarea prăjiturii. Peste o foaie se pune 1/2 din cremă. Apoi se pune cea de-a doua foaie, care se unge cu gemul de caise.Se pune cea de-a treia foaie, care se unge cu restul de cremă, iar deasupra se pune si ultima foaie care se pudrează cu zahăr pudră.