Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:48:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prăjitura albinuţa


3 mai 2012

prajitura-albinutaIngrediente

 

14 linguri ulei

14 linguri zahăr

8 linguri lapte

4 linguri miere

4 ouă

2 linguriţe praf de copt

300-400 grame făină

 

Crema la prăjitura albinuţa


1 litru lapte

350 grame zahăr

4 plicuri zahăr vanilat

7 linguri făină

200 grame unt sau margarină

1 borcan gem de caise

 

Mod de preparare


1 Crema la prăjitura albinuţa

Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, făina, apoi se toarnă laptele în fir, până se încorporează tot. Se pune pe baie de apă şi se amestecă în continuu până se obţine o cremă groasă ca o budincă.Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se dizolvă complet. Se lasă să se răcească.

2. Se amestecă ouăle cu zahărul, laptele, mierea şi ouăle. Se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se leagă bine şi se închide la culoare.

Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se pune făina şi praful de copt, se omogenizează până se obţine un aluat moale şi nelipicios.Compoziţia se împarte în patru părţi egale şi se coc 4 foi pe fundul tapetat cu făină al unei tăvi dreptunghiulare Foile se coc la 175 grade timp de 5-6 minute.După ce toate foile sunt coapte şi crema este pregătită se începe asamblarea prăjiturii. Peste o foaie se pune 1/2 din cremă. Apoi se pune cea de-a doua foaie, care se unge cu gemul de caise.Se pune cea de-a treia foaie, care se unge cu restul de cremă, iar deasupra se pune si ultima foaie care se pudrează cu zahăr pudră.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro