Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:57:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ciocolată de casă


13 ianuarie 2013

Ingrediente

    300 g lapte praf

    250 g zahăr

    150 ml apă

    150 g unt

    50 g cacao

    2 liguri esenţe (rom, vanilie,migdale,)

 

Mod de preparare

Din ingredientele de mai sus am obtinut o tava de ciocolata cu dimensiunea de 30x25 cm, grosimea ciocolatei fiind de aproximativ un cm.

Turnam 150 ml de apa intr-o cratita, adaugam 250 g zahar si amestecam pana cand dizolvam zaharul, apoi punem siropul obtinut la fiert si il lasam la foc mediu in jur de 5-10 minute. Consistenta siropului de zahar are un rol determinant in reteta ciocolatei de casa. Cu cat siropul obtinut este mai vascos, cu atat ciocolata se va "lega" mai bine. In cazul in care ne dorim sa obtinem o ciocolata de casa mai moale, lasam siropul mai subtire. Daca siropul incepe sa se solidifice pe marginea cratitei, atunci este un semnal clar ca acesta trebuie luat imediat de pe foc, altfel vom avea mici bomboane de zahar prin ciocolata.

Atunci cand siropul de zahar ajunge la consistenta dorita, oprim focul si adaugam untul (care nu trebuie sa fie rece, deci va trebui scos din frigider cu o ora inainte de utilizare), amestecand pana ce acesta se va topi. Dupa ce s-a topit untul, adaugam si esenta in compozitia de ciocolata. Intr-un vas uscat, amestecam cat putem de bine 300 g de lapte praf cu cele 50 g de cacao si peste acest amestec adaugam apoi siropul de zahar cu unt. Amestecam energic ciocolata de casa pana cand se omogenizeaza ingredientele si dispar toate eventualele cocoloase.

Punem ciocolata de casa intr-o tava sau in orice forma dorim, dupa care o intindem si o presam putin cu ajutorul mainii sau al unei linguri. O lasam sa se raceasca si apoi o introducem in frigider pentru cateva ore. Pentru a nu se lipi/topi, este indicat sa manipulam ciocolata de casa cu mainile ude si sa o taiem cu un cutit umezit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro