Ingrediente:
1,5 litri lapte
albuşuri de la 8 ouă
8 linguri zahăr
1 pacheţel (45g) de budincă caramel
coaja de la o lămâie
un beţişor de scorţişoară şi opţional praf de scorţişoară
Mod de preparare:
Batem bine albuşurile până nu se mai desprinde de pe fundul lighenaşului, adăugăm 6 linguri de zahăr şi amestecăm cu grija. Încălzim laptele într-o cratiţă punem bucăţi de coajă de lămâie şi beţişorul de scorţişoară. Când laptele începe să fiarbă se reduce focul şi cu ajutorul unei linguri introducem în lapte "găluşte" de albuşuri, lăsăm să fiarbă în jur de 30 secunde pe fiecare parte. Le scoatem cu o spumieră pe o tăviţă mai adâncă, şi când am terminat scoatem din lapte cojile de lămâie şi băţul de scorţişoara. Adăugam în lapte praful de budincă, 2 linguri de zahăr şi lăsăm să fiarbă 2-3min. Luam de pe foc şi mixăm cât să iasă cremos. Răsturnăm crema de lapte deasupra găluştelor şi lăsăm să se răcească. Înainte de servire se poate pulveriza cu praf de scorţişoară după gustul fiecăruia. Este o reţeta tipică din Portugalia şi e foarte bună pentru cei care au probleme cu colesterolul.