Ingrediente:
Pentru aluat:
un ou
350 g făină
100 ml lapte
35 g drojdie
o linguriţă sare
2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
busuioc verde
pastă de chilli
4 roşii
2 ardei capia
2 cârnaţi picanţi
o ceapă mare albă
200 g brânză cheddar
Mod de preparare
Se amestecă drojdia cu laptele călduţ şi se lasă la dospit. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă oul, uleiul, sarea, restul de lapte şi maiaua. Se frământă bine şi se lasă la crescut.
Separat, se opăresc roşiile. Se pasează cu blenderul şi se amestecă cu busuioc, pastă de chilli şi puţin ulei. Se fierbe câteva minute şi se dă deoparte.
Se întinde aluatul, se pune un strat subţire de sos picant. Se pun cârnaţii, ardeii, ceapa, brânza şi se bagă în cuptor.
Se coace la 150°C. Se serveşte cu sos picant şi se ornează cu busuioc verde.