Ingrediente
Blat:
6 ouă,
12 linguri zahăr,
1 linguriţă praf de copt,
4 linguri ulei,
10 linguri făină,
esenţă de vanilie.
200 g zahăr,
100 g unt,
esenţă de vanilie,
150 g frişcă lichidă (Hulala)
Mod de preparare
Blat:
Se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, esenţa, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul. Se coace în cuptorul deja încins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasă să se răcească şi se taie în două pe orizontală.
Crema caramel:
Într-un vas, se topeşte zahărul până devine lichid şi capătă o culoare aurie. Se dă vasul deoparte şi se adaugă, cu grijă, frişca lichidă. Se amestecă până se topeşte caramelul şi se adaugă untul. Se pune vasul din nou pe foc şi se fierbe compoziţia, amestecând continuu, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se toarnă între cele două foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolată topită.
Mod de servire
Prajitura cu crema caramel se lasă la rece până se încheagă crema, apoi se taie după preferinţă.