Ingrediente
3 plicuri ceai negru
2 plicuri ceai de lămâie
1 litru de apă
o lămâie tăiată felii
cuburi de gheaţă
zahăr sau miere pt îndulcit
Mod de preparare
Toarnă apă fiartă peste plicurile de ceai aşezate în ceainic. Lasă să infuzeze cu capacul pus 4 minute.
Între timp pregăteşte o baie de gheaţă. Într-un vas mai mare pune nişte cuburi de gheaţă, iar deasupra aşează o strecurătoare pentru legume în care mai pui câteva cuburi de gheaţă.
După ce a infuzat ceaiul, toarnă-l prin strecurătoare peste cuburile de gheaţă. În cel de-al doilea vas cu ceaiul răcit vei adăuga îndulcitorul preferat, eu vă recomand mierea de salcâm.
Ice tea-ul natural se serveşte în pahare cu câteva felii de lămâie. Ca şi gustare vă recomand câteva felii proaspăt prăjite cu unt şi gem de salcâm.