Ingrediente
ouă
muştar
sare
unt
mărar
salată verde
Mod de preparare
Ciupercuţe din ouă umplute se prepară astfel: se fierb ouăle tari, atâtea câte persoane sunt la masă. Se decojesc, se taie fiecare ou pe lungime, se scoate gălbenuşul şi se freacă bine cu unt, muştar, sare după gust şi foarte puţin mărar proaspăt, tăiat foarte mărunt.
Se umplu albuşurile şi se lipesc bine, prin presare câte două, obţinând din nou oul întreg. Se taie puţin fiecare ou în partea de jos, pentru a sta în picioare, iar în partea de sus se pune o pălăriuţa dintr-o roşie, pe care o ornezi cu albuşul tăiat din partea de jos, sau cu picături (puse cu posh-ul cel mai subţire) de smântână, sau un sos cu smântână şi lămâie.
Ciupercuţele din ouă umplute se aşează pe frunze de salată verde la servire.