Ingrediente
1 kg carne de porc
2 linguri de untură
500-800 kg de cartofi,
5 cepe mici
1 morcov,
0,5 l bulion,
2 linguriţe boia dulce şi/sau iute
sare,
piper,
1 rămurică de cimbru,
1 linguriţă chimion zdrobit,
2 foi de dafin,
pătrunjel şi frunze de ceapă verde
Mod de preparare
Untura se pune într-o tigaie la topit şi când s-a încins se perpeleşte carnea tăiată cubuleţe. Ceapa şi morcovul se toacă mărunt. Când e prăjită pe toate părţile, carnea se scoate într-o cratiţă, iar în zeama lăsată se pune ceapă şi după 2 minute şi morcovul. Când ceapa e călită se dă focul încet şi se pune şi boiaua, se amestecă bine şi se lăsă pe foc 1 minut apoi se stinge cu bulionul şi 3 căni de apă şi se toarnă peste carne. Se adăugă rămurica de cimbru, foile de dafin şi chimionul şi se pune la fiert, la foc mic, acoperit cam 50 minute, apoi se ia capacul şi se lasa să fiarbă descoperit încă 30 minute, amestecând din când în când. Între timp se curăţa cartofii şi se taie cuburi. Când carnea e fiartă se adăugă cartofii şi se mai lasă 15-20 minute la foc mic, până când cartofii sunt moi. Înainte de a se lua de pe foc se adăugă, dacă se doreşte, pătrunjelul şi ceapă verde tocată.