Duminică, 28 aprilie 2024 - 11:04:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gogoşele cu mălai/ POST


19 noiembrie 2012

Ingrediente

 

mămăliga

praf de copt

făină

ulei de floarea-soarelui

dulceaţă

zahar pudra

 

Mod de preparare

 

Puneţi pe planul de lucru 3-4 mâini bune de făină şi adăugaţi mămăliga.

Începeţi să frământaţi, adăugând făina până când se obţine un aluat consistent, care nu se mai lipeşte de mâini.

Presăraţi făina pe planul de lucru şi întindeţi aluatul cu ajutorul sucitorului într-o foaie groasă de 4-5 milimetri. Cu un păhărel, tăiaţi cercuri  sau după preferinţă (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).

Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţii mai groşi şi se plonjează pe rând cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Reduceti putin focul, mentinand temperatura uleiului potrivita, pentru a preintampina arderea. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii (nu brune, ca se vor intari).

Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Sunt foarte gustoase si au o consistenta asemanatoare cu a papanasilor prajiti.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro