Ingrediente
mămăliga
praf de copt
făină
ulei de floarea-soarelui
dulceaţă
zahar pudra
Mod de preparare
Puneţi pe planul de lucru 3-4 mâini bune de făină şi adăugaţi mămăliga.
Începeţi să frământaţi, adăugând făina până când se obţine un aluat consistent, care nu se mai lipeşte de mâini.
Presăraţi făina pe planul de lucru şi întindeţi aluatul cu ajutorul sucitorului într-o foaie groasă de 4-5 milimetri. Cu un păhărel, tăiaţi cercuri sau după preferinţă (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).
Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţii mai groşi şi se plonjează pe rând cerculetele de aluat.
Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat. Reduceti putin focul, mentinand temperatura uleiului potrivita, pentru a preintampina arderea. Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii (nu brune, ca se vor intari).
Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.
Sunt foarte gustoase si au o consistenta asemanatoare cu a papanasilor prajiti.