Marţi, 30 aprilie 2024 - 11:49:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Foietaj cu piept de pui şi spanac


17 august 2012

foietajIngrediente


2 linguri unt pentru uns foile de plăcintă (eu am folosit ulei),
1 ceapă tăiată,
3 cepe verzi mărunţite,
500 g piept de pui dezosat, fiert şi tăiat,
1 pachet spanac (284g) - eu am folosit 2 pachete, pentru că scade la fiert,
2 ouă,
6 foi de plăcintă (eu am pus vreo 9),
250 g ricotta (sau urda dulce),
Mărar şi pătrunjel tocate fin,
Sare şi piper (eu nu folosesc piper).


Mod de preparare


1. Ceapă uscată se căleşte într-o tigaie cu puţin unt, apoi se adăugă pieptul de pui (eu le-am fiert). Spanacul se fierbe, se scurge şi se amestecă cu ceapă verde, mărarul, pătrunjelul, ouăle, sarea şi piperul. 2. Se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm. 3. Se unge fiecare foaie de plăcintă şi se aşează în tavă astfel încât colţurile lor să nu se suprapună, ci să formeze o stea. 4. Cu ajutorul unei linguri se întinde compoziţia de spanac, apoi cea de pui şi la sfârşit ricotta. Colţurile foilor de plăcintă se vor plia către interiorul tăvii astfel încât să formeze nişte creţuri. 5. Se băgă la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau până când foile de plăcintă se rumenesc. Dacă însă se rumenesc prea repede, acoperiţi cu o folie de aluminiu. După ce scoateţi din cuptor, lăsaţi să se răcească 10 minute.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro