Luni, 29 aprilie 2024 - 3:18:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Budincă de ananas


2 iunie 2012

budinca-ananasIngrediente


350 ml lapte condensat
50 ml lapte normal
3 ouă
o lingură amidon
100 gr zahăr
o conservă compot de ananas
200 ml frişcă
10 gr gelatină
rom


Decor


felii de ananas
70 gr zahăr

Mod de preparare:


Cele două tipuri de lapte se pun la încălzit. Ouăle se bat cu zahăr şi amidon şi se toarnă peste lapte. Se lasă la îngroşat la foc mic amestecând continuu. Când e gata dăm deoparte, punem gelatina şi amestecăm până se dizolvă. Lăsăm la răcit. Ananasul bine scurs se face piure cu blenderul (sau la robot) şi se adăugă în crema rece. Adăugăm şi 2 linguri de rom şi la urma frişcă bătută spumă. Dăm la rece pentru minim 6 ore. Răsturnăm pe platou şi ornam cu rondele de ananas trecute prin zahăr caramelizat. Poftă bună!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro