Ingrediente
350 ml lapte condensat
50 ml lapte normal
3 ouă
o lingură amidon
100 gr zahăr
o conservă compot de ananas
200 ml frişcă
10 gr gelatină
rom
Decor
felii de ananas
70 gr zahăr
Mod de preparare:
Cele două tipuri de lapte se pun la încălzit. Ouăle se bat cu zahăr şi amidon şi se toarnă peste lapte. Se lasă la îngroşat la foc mic amestecând continuu. Când e gata dăm deoparte, punem gelatina şi amestecăm până se dizolvă. Lăsăm la răcit. Ananasul bine scurs se face piure cu blenderul (sau la robot) şi se adăugă în crema rece. Adăugăm şi 2 linguri de rom şi la urma frişcă bătută spumă. Dăm la rece pentru minim 6 ore. Răsturnăm pe platou şi ornam cu rondele de ananas trecute prin zahăr caramelizat. Poftă bună!