Ingrediente
piept de pui - 1,2 kg
salata verde - 700 g
workchester - 250 ml
miere de albine - 200 g
mustar - 200 g
ulei 250 - ml
apa minerala - 1 l
sare, piper, otet - dupa gust
porumb
gem de fructe de padure (preferential) - 200 g
Mod de preparare
Salata verde cu piept de pui este un aperitiv consistent si sanatos. Pieptul de pui se spala si se taie in bucati lungi de cca 5 cm si late de cca 1 cm. Salata verde se spala bine sub jet de apa rece. Se prepara un sos din miere de albine, mustar, gem de fructe de padure, care se freaca cu 200 ml de ulei adaugat treptat ca la maioneza. Se adauga sarea, piperul, 200 ml workchester, apa minerala, si otetul. Pieptul de pui se frige in tigaie cu 50 ml ulei pana se rumeneste si se adauga 50 ml workchester, apoi sosul preparat si se continua tratamentul termic inca cca 5 minute. La final se adauga si boabele de porumb si se amesteca bine.