Ingrediente
300 grame făină
125 grame unt
1 ou întreg
125 grame zahăr
1 plic praf de copt
30 grame cacao
2 linguri smântână
unt pentru uns tava
făină pentru tapetat tava
Crema la prăjitura cu brânză dulce
750 grame brânză dulce
200 grame zahăr
4 ouă
40 grame amidon
2 linguri frişcă lichidă
esenţă de vanilie
Mod de preparare
1 Crema la prăjitura cu brânză dulce
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Brânza se amestecă cu zahărul, gălbenuşurile, amidonul, frişca şi esenţa de vanilie. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în crema de brânză.
Pentru aluat, ingredientele se amestecă bine. Din acest aluat se lasă deoparte o cantitate cât un pumn, apoi restul de întinde o foaie cu mâna, în tava unsă su unt şi tapetată cu făină. Peste foaie se toarnă crema. Aluatul pus deoparte se frământă cu făină, astfel încât să fie tare şi bun de dat pe răzătoare şi se rade peste cremă. Se coace la 180 grade timp de 60 de minute.