Duminică, 28 aprilie 2024 - 7:23:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână


22 mai 2012

creierIngrediente

1/2 kg creier,

1/4 kg ciuperci,

75 g unt,

2 linguri făină,

zeama de la 1/2 lămâie,

1/2 ceaşca smântână,

1 ceapă,

sare,

piper.

Mod de preparare

Se ţine creierul în apă rece 1/2 oră. Se spală, se curăţă de vinişoarele de sânge şi de pieliţă, cu atenţie (se aşează pe o farfurie sau pe o planşetă de lemn). Se pune la fiert într-o cratiţă de apă cu ceapă şi sare.

După ce ceapa e aproape fiartă, se adaugă creierul şi se mai fierbe 15-20 min. Se scoate cu atenţie şi se lasă câteva minute pe o planşetă de lemn. Se taie în bucăţele de mărimea unei nuci.

Se fierb şi ciupercile tăiate feliuţe. Se prepară un sos alb, stins cu zeama de la ciuperci, şi se pune sare, piper, smântâna, ciupercile şi zeama de la 1/2 lămâie.

Se toarnă peste creier şi se serveşte fierbinte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro