Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:12:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bienala internaţională de gravură "Iosif Iser" a Muzeului de Artă din Ploieşti a ajuns la Chişinău


10 martie 2016

 La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a avut loc  vernisajul expoziţiei  "Retrospectiva Bienalei internaţionale de gravură "Iosif Iser" a Muzeului de Artă din Ploieşti.

Evenimentul a fost  organizat cu suportul unui proiect comun între Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chişinău şi Muzeul de Artă din Ploieşti.

Ideea iniţierii Bienalei Internaţionale în domeniul gravurii contemporane porneşte din 1993 şi este consacrată memoriei artistului din perioada interbelică, cu renume internaţional - gravorul Iosif Iser. La Chişinău a ajuns o selecţie dintre cele mai valoroase opere, iar vizitatorii au prilejul să cunoască tendinţele gravurii universale.  Bienala a ajuns, în acest an, la cea de-a XI-a ediţie. Pe parcurs au fost prezentate 3000 de lucrări, 80 dintre care au fost premiate şi au intrat în colecţia Muzeului de Artă din Prahova.

“Am dori ca această bienală să se desfăşoare nu doar la Ploieşti, dar şi la Chişinău şi să-i poată antrena şi pe artiştii plastici-graficieni din RM" a afirmat cu prilejul vernisajului  Valeriu Matei, directorul Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu".

Selecţia expusă la Muzeul de Artă din Moldova se  referă mai mult la lucrările premiate la bienalele trecute, dar în mod special au fost aduse şi lucrări ale artiştilor din Moldova, care au participat la această expoziţie.

Lucrările realizate în diferite tehnici de gravură de artişti din toate zonele geografice ale lumii pot fi văzute la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău până pe 3 noiembrie. La eveniment au participat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Valeriu Matei directorul Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" din Chişinău, Florin Sicoe, directorul Muzeului de Artă din Ploieşti, Tudor Tbîrnea, Directorul Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi numeroşi artişti plastici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro