Marţi, 19 martie 2024 - 12:49:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a lui Darius Vâlcov a ajuns la Senat


20 martie 2015

Solicitarea DNA pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov a ajuns, vineri, la secretariatul Senatului, şi urmează procedura normală, respectiv transmiterea la Biroul Permanent, care se va reuni, luni, şi care o va transmite comisiei juridice, în vederea unui aviz.

Surse senatoriale au declarat pentru MEDIAFAX că cererea DNA va intra în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, luni, când va fi transmisă la comisia juridică, în vederea elaborării raportului. După ce ajunge la comisie, senatorul Darius Vâlcov îşi poate vedea dosarul de la Direcţia Naţională Anticorupţie, şi îşi poate prezenta cauza în faţa colegilor jurişti.

Potrivit Regulamentului Senatului, în cazul reţinerii şi arestării preventive pentru un senator, comisia juridică are un termen de maxim trei zile pentru a elabora raportul, şi a-l transmite plenului, pentru vot final.

Procedura parlamentară impune ca votul în plenul Senatului să fie dat în maxim cinci zile de la finalizarea raportului comisiei juridice.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Duminica trecută, Darius Vâlcov i-a înaintat premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, dar Ponta a precizat atunci că acesta va rămâne ministru până la finalizarea noului Cod Fiscal. Proiectul Codului Fiscal va fi aprobat miercurea viitoare de Guvern.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia, şi că va prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro