Marţi, 12 decembrie 2017 - 6:01:52
EUR
EURO = 4.6362 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9368 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Harta României Mari, primită cu dragoste de neam şi ţară, în baştina lui Dodon


25 februarie 2016

În ziua când Igor Dodon împlinea 41 de ani, o delegaţie prahoveană a sosit cu o importantă donaţie de carte românească în Sadova, locul de baştină al acestui “fiu rătăcitor” al Basarabiei, inclusiv al mamei sale, dna Dodon fiind profesor de limbă română la gimnaziul din sat.

 Este binecunoscut faptul că acest individ – ca să nu-l fac idiot, cum l-a catalogat confratele basarabean Constantin Codreanu – a devenit sluga Moscovei, din banii căreia el şi partidul său socialist fac o politică antiromânească şi antieuropeană, declarând că visul lui este de a readuce poporul moldovenesc şi limba lui moldovinească în componenţa… URSS, mai nou a Federaţiei Ruse. El neagă, cu vehemenţă, apartenenţa Moldovei lui Ştefan cel Mare şi a lui Mihai Viteazul la patria-mamă România.

Ca atare, Societatea cultural-istorică “Mihai Viteazul” Ploieşti, prin preşedintele său, a ţinut să dăruiască gimnaziului, pe lângă cărţile despre care am amintit mai sus, şi o hartă a României Mari, cea adevărată, cadou primit cu o bucurie de nedescris de către conducerea satului, de profesori şi elevi, mesajul indirect al ploieştenilor pentru Dodon şi acoliţii lui fiind clar: “Nu puteţi rupe atâtea hărţi câte putem dona noi”. Aviz la deputatul socialist care, în plenul Parlamentului de la Chişinău, a rupt harta României Mari!

Din fericire, oamenii din Sadova sunt, în procent majoritar, diferiţi de această păpuşă a Moscovei.  Primarul satului, Vladimir Susarenco, nu doar a declarat că "vorbim aceeaşi limbă, suntem acelaşi neam", dar mai are şi o fiică demnă, care va duce mai departe ideea unionismului – Tudoriţa.

 Extrem de încântată de vizita noastră a fost şi dna Ludmila Dodon, directorul gimnaziului din localitate, sau  un alt sătean cu acelaşi nume Dodon, care a declarat că e un bun român şi unionist. Despre mama celui mai mare duşman al României, care  este profesoară de limba română la gimnaziul din Sadova, în condiţiile în care fiul său declară că vorbeşte "moldovenească", ce am putea spune, decât faptul că Igor Dodon e îndrăgostit de Mama-Rusia şi nu vrea să audă de România, deşi deţine INCĂ, dacă nu mă înşel, cetăţenia română!

O femeie simplă, mama unui elev, impresionată de mesajul delegaţiei ploieştene, mi-a şoptit: “majoritatea oamenilor din sat nu a votat partidul socialist, Igor este o ruşine pentru satul nostru de români şi chiar pentru mama lui…”

Aş mai dori să remarc faptul că, pe toată durata vizitei, am privit-o, cu condescendenţă, pe dna Dodon (in foto), aflată în sala de festivităţi a gimnaziului, retrasă undeva în faţa copiilor, care a urmărit – ce o fi fost în sufletul dumneai nu ştiu! – toată festivitatea unionistă, reflectată prin mesajul cald adresat oaspeţilor din Prahova de către primarul Vladimir Susarenco şi, mai ales, de scurta lecţie de istorie a românilor predată de Mircea Cosma, preşedintele SMV, manifestarea încheindu-se cu  cântece patriotice româneşti, înterpretate de dna profesoară de istorie, împreună cu elevii -  frumoşi,veseli şi nerăbdători să-şi arunce privirile spre donaţia de carte românească.

Am părăsit satul natal al lui Igor Dodon cu sentimentul că, mai devreme sau mai târziu, acestuia i  se vor pune cătuşele sau, în cel mai bun caz, o botniţă la gura lui spurcată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(274 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Consultatii medicale de calitate

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Ati fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

loading...
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Horoscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare astazi ca aveti multe probleme de rezolvat. Aveti posibilitatea sa faceti in locuinta anumite schimbari care vor contribui la imbunatatirea confortului. Dupa-amiaza ati putea fi tentat sa cumparati un obiect de valoare. Va recomandam sa nu va grabiti, pentru ca nu este o zi favorabila investitiilor. Nu neglijati odihna! taur Se pare ca sunteti in forma si plin de energie si sunt sanse sa finalizati o lucrare importanta. Dupa-amiaza aveti ocazia sa va afirmati in societate. S-ar putea sa luati initiative pentru care veti fi admirat. Aveti grija sa nu neglijati problemele de familie!
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este foarte posibil sa fiti intr-o stare de spirit excelenta, iar relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga fara probleme.Aveti sanse de reusita mai ales in activitatile casnice si in societate. Singurul lucru care v-ar putea nemultumi este situatia financiara. In cursul serii este posibil sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati glumele riscante. rac In prima parte a zilei este posibil ca relatia cu persoana iubita sa fie usor tensionata. Cauza pare sa fie o neintelegere care porneste de la barfele unei persoane invidioase. Sunt sanse sa lamuriti totul destul de usor.S-ar putea ca o investitie pe care ati facut-o cu ceva timp in urma sa se dovedeasca inspirata si sa inceapa sa produca beneficii mai mari decat v-ati asteptat.Aveti grija sa nu va extenuati!
LEU FECIOARĂ
leu La locul de munca sau in afaceri, rezultatele eforturilor depuse in ultima vreme v-ar putea atrage respectul colegilor si laudele superiorilor.Aveti sanse sa realizati fara mari dificultati tot ce v-ati propus pentru azi.Pe plan financiar s-ar putea sa nu stati tocmai bine, dar sunteti hotarat sa gasiti noi surse de venituri. Este momentul sa reluati legaturile cu vechi prieteni sau parteneri de afaceri. fecioara Sunteti plin de energie si aveti sanse sa finalizati tot ce v-ati propus pentru azi. In prima parte a zilei aveti ocazia sa va afirmati pe plan social. Relatiile cu persoana iubita si cu prietenii ar trebui sa fie foarte bune. Avand in vedere ca sunteti predispus la probleme digestive, va sfatuim sa evitati excesele alimentare.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Aveti ocazia sa faceti schimbari importante in relatia cu persoana iubita si in plan social. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si puteti avea succes in societate. Este recomandabil sa evitati exagerarile si sa nu va asumati riscuri, fiindca puteti sa va alegeti cu pierderi materiale importante scorpion Desi se intrevede o zi incarcata, sunteti capabil sa faceti fata cu succes tuturor problemelor. Situatia financiara pare sa nu fie foarte buna, dar acest lucru va motiveaza si mai mult.Astazi puteti sa va bazati pe intuitie dar, pentru hotararile importante privind familia si caminul, eastrolog.ro va recomanda sa va consultati si cu partenerul de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Intuitia si claritatea in gandire va ajuta sa rezolvati o problema sentimentala care va preocupa de ceva vreme. In prima parte a zilei, o persoana apropiata v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere noua. Va sfatuim sa luati in considerare propunerea, pentru ca pare sa ofere perspective frumoase.Dupa-amiaza este posibil sa participati la o intrunire cu prietenii, impreuna cu partenerul de viata. capricorn Puteti avea succes intr-o scurta calatorie in interes profesional sau de afaceri. Va sfatuim sa fiti prudent si sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei aveti sanse sa clarificati o problema sentimentala mai veche. In plan financiar nu se intrevad probleme deosebite. Este indicat, totusi, sa fiti cumpatat cu cheltuielile.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa aiba loc schimbari importante, mai ales pe plan social si sentimental. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si aveti ocazia sa faceti cunostinta cu persoane importante. Dupa-amiaza puteti lua o decizie importanta privind o investitie pentru camin. Va sfatuim sa tineti cont de ideile partenerului de viata. Spre seara s-ar putea sa primiti o veste buna de la un prieten de familie. pesti Este posibil sa survina evenimente neasteptate, care va obliga sa va modificati programul. Schimbarile, desi par neplacute, sunt de fapt in avantajul dumnavoastra.Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va poate ajuta sa rezolvati o problema profesionala. Va recomandam sa va consultati cu partenerul de viata in problemele casei. Evitati discutiile aprinse cu o femeie!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 decembrie 2017
Autentificare
stiriactuale.ro