Marţi, 19 martie 2024 - 5:02:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moscova ameninţă că va expulza diplomaţi moldoveni, după ce cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi ”persona non grata” de Chişinău


30 mai 2017

Un parlamentar rus a declarat luni-seară că Moscova va răspunde prin expulzarea unor diplomaţi moldoveni, după ce autorităţile de la chişinău au declarat cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” şi le-a cerut să părăsească imediat teritoriul Republicii Moldova, scrie Deschide.md

”În această situaţie noi nu putem să răspundem altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expluzarea diplomaţilor moldoveni”, a declarat parlamentarul Igor Morozov, care face parte din Comisia pentru Afaceri Externe din Consiliul Federaţiei.

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi  ”persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi ”persona non grata” în Republica Moldova.

Printre diplomaţii ruşu vizaţi de expulzare se numără şi consilierul ataşatului militar al Federaţiei Ruse de la Chişinău, Igor Dovbnea.

Acest a din urmă figurează în dosarul de trădare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu.

Preşedintele Igor Dodon a reacţionat extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” de către autorităţile moldovene, susţinând că este vorba de un gest ”revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale, într-un mesaj postat pe Facebook.

”Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă”, şi-a început preşedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, acesta şi-a exprimat indignarea profundă vizavi de ”această ostilitate afişată a diplomaţiie moldoveneşti şi o condamn în mod categoric”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro