Vineri, 26 aprilie 2024 - 11:57:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Protest la Ambasada Rusiei la Chişinău faţă de presiunile asupra şcolilor româneşti din Transnistria


10 februarie 2014

Câteva persoane au protestat, duminică, la Ambasada Rusiei în Republica Moldova, faţă de presiunile exercitate de către autorităţile de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului, relatează ziarul Timpul în ediţia electronică.Protestatarii au calificat drept "inadmisibile" presiunile exercitate de către autorităţile transnistrene asupra directorului Liceului Teoretic "Lucian Blaga" de la Tiraspol, Ion Iovcev.

"Persoanele de acolo nu pot duce o viaţă normală. Ei sunt terorizaţi. Dacă un om doreşte să înveţe limba de stat în ţara sa, nu cred ar trebui să întâmpine vreo problemă", au afirmat protestatarii, citaţi de postul de televiziune publică Moldova 1.

"Susţinem aceste persoane din stânga Nistrului, care ne sunt fraţi şi surori", au adăugat ei.

Potrivit ziarului Timpul, protestatarii au apreciat că acţiunile Tiraspolului la adresa acestor şcoli sunt coordonate de Moscova şi i-au cerut Rusiei să nu se mai implice în afacerile interne ale Republicii Moldova.

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, contabilul şi şoferul instituţiei au mers miercuri la Chişinău pentru a ridica salariile pentru angajaţii liceului. La întoarcere, cei trei au fost reţinuţi la punctul de trecere de la Tighina (Bender) şi acuzaţi de contrabandă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro