Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:44:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul corupt al României/ Adrian Năstase condamnat la închisoare cu executare


30 ianuarie 2012

nastaseadrianÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi în dosarul „Trofeul Calităţii”, în care  este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Adrian Nastase este condamnat la plata în solidar cu alţi inculpaţi la plata unor despăgubiri civile, de aproximativ trei milioane de lei,  către Inspectoratul de Stat in Construcţii. În acelaşi dosar, Irina Jianu a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi. Bogdan Popovici (presedinte Forum Invest) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare in acelasi dosar.

Judecatoarea Cristina Rotaru a avut o opinie separată, în care a susţinut achitarea lui Adrian Năstase.

Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ. Adrian Năstase este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. La ultimul termen din dosar procurorii DNA au solicitat ca Năstase să fie condamnat la închisoare cu executare. Sentinţa pe care o vor anunţa judecătorii ICCJ nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Adrian Năstase cataloga acest dosar ca fiind „o aberaţie”.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, luna trecută, în dosarul în care era acuzat de dare de mită. DNA îl acuza pe Năstase că l-ar fi numit în funcţia de preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor pe Ioan Melinescu. În schimb, Melinescu s-ar fi angajat să facă pierdut un dosar în care soţia fostului premier ar fi avut un cont suspect cu 400.000 de dolari. Judecătorii au constatat însă că în acest caz nu esti elementele constitutive ale infracţiunii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro