Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:06:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cura cu pepene te scapă de toxine


9 august 2012

pepeneVara e un moment propice de a face o cură de detoxifiere a organismului, deoarece există o abundenţă de legume şi fructe

Ficatul e principalul organ de detoxifiere, dar el colaborează şi cu sistemul gastrointestinal. Rinichii sunt, de asemenea, suprasolicitaţi atunci când sângele e încărcat de toxine. Acest lucru se întâmplă când ficatul şi colonul nu funcţionează în parametri optimi. De aceea, e indicat să consumi zilnic 2 l de lichid.

Un alt organ vital ce ajută în lupta cu detoxifierea este pielea, care prin transpiraţie reuşeşte să ducă la curăţarea toxinelor. Atunci când detoxifierea prin ficat, colon, rinichi nu se desfăşoară normal, acest lucru poate duce la apariţia pe piele a eczemelor, erupţiilor cutanate, inflamaţiilor sau furunculilor.

Când faci sport, însă nu până la epuizare, când depui eforturi fizice susţinute, pielea şi transpiraţia sunt căi de detoxifiere extrem de eficiente. De aceea este bine să:

Renunţi la alimentele procesate, pline de E-uri, la alcoolul consumat în exces, la tutun, deoarece acestea suprasolicită în special ficatul şi astfel tot organismul e perturbat.

  • Consumi fibre, acestea facilitează tranzitul intestinal.
  • Să consumi multe legume şi fructe proaspete, de sezon.
  • Să consumi zilnic carotenoizi (morcovi, ardei, roşii, portocale), flavonoide pe care le găseşti în toate soiurile de legume şi fructe şi alicină, care se găseşte în usturoi.
  • Bei ceaiuri de brusture, urzică, cicoare, trei fraţi pătaţi, soc sau volbură.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro