Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:31:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Film filmat la Câmpina, pe lista propunerilor pentru Oscar


22 decembrie 2012

Regizorii Radu Muntean şi Tudor Giurgiu, actorul Vlad Ivanov şi Irina Margareta Nistor au declarat, pentru Mediafax, că prezenţa filmului "După dealuri" de Cristian Mungiu pe lista scurtă a propunerilor pentru nominalizare la Oscar reprezintă un lucru extraordinar.

Regizorul Radu Muntean a declarat că includerea "După dealuri" pe lista scurtă a propunerilor pentru nominalizare la Oscar îl ajută pe Cristian Mungiu şi dă un impuls bun filmului pentru o carieră în cinematografele din SUA.

Totodată, regizorul Radu Muntean consideră că "După dealuri" se va număra şi între cele cinci nominalizări la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin pe 2013, care vor fi anunţate pe 10 ianuarie.

În 2008, filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", regizat de Cristian Mungiu, o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă a ţării noastre, care câştigase cu un an înainte prestigiosul trofeu Palme d'Or atribuit la Festivalul de Film de la Cannes, era considerat unul dintre lungmetrajele favorite în cursa pentru premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film străin", dar a fost trecut cu vederea de membri cu drept de vot din Academia de film americană şi nu a fost nominalizat. Această scăpare a condus la schimbarea regulamentului Academiei, care a decis ca nominalizările la secţiunea "cel mai bun film străin" nu mai fie stabilite prin voturile tuturor membrilor ei, ci de către un comitet special de cineaşti.

Şi actorul Vlad Ivanov a declarat că prezenţa filmului "După dealuri" pe lista propunerilor pentru Oscar este "o veste extraordinară", dar şi un semn că regizorul român îşi continuă calea ascendentă în carieră.

Regizorul Tudor Giurgiu consideră că propunerea dramei este un lucru extraordinar, fiind, de altfel, prima performanţă de acest gen din cinematografia română.

Şi criticul de film, Irina Margareta Nistor, a declarat că speră ca subiectul peliculei "După dealuri" să fie suficient de rar şi interesant pentru a-i aduce regizorului o nominalizare.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro