Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:33:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fructele si legumele din Turcia, cele mai toxice din Europa


29 martie 2012

fructeFructele şi legumele proaspete provenite din Turcia, care se găsesc în mai toate marketurile de la noi din ţară, conţin cel mai mare număr de substanţe chimice periculoase dintre produsele de acest fel comercializate pe piaţa europeană, arată un raport dat publicităţii de Greenpeace Germania. Peste o treime dintre mostrele de legume şi fructe turceşti analizate conţin niveluri de substanţe chimice ridicate, peste limita admisă.

Dintr-un total de 76 de fructe şi legume turceşti exportate pe pieţele europene şi analizate în cadrul studiului, ardeii turceşti conţin cel mai periculos amestec de susbstante chimice din categoria pesticidelor. În ardeii turcesti analizaţi au fost găsite în total 24 de substanţe chimice periculoase.

Pe locul al doilea în s-au situat perele turceşti, în componenţa cărora se găsesc 10 substanţe chimice periculoase peste limita admisă.

Pe locul 3 găsim strugurii turceşti, cu 9 substanţe chimice toxice pentru organism. Femeile însărcinate, copiii (mai ales cei bolnavi) sunt sfătuiţi să evite legumele şi fructele cu un conţinut de substanţe chimice peste limita admisă legumele şi fructele cu un conţinut de substanţe chimice peste limita admisă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro