Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:00:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fashion or not?


4 iunie 2013


    Auzim de multe ori acest cuvânt, fashion, şi mai ales în ultimii ani, de când anglicismele au invadat limba română. Dar ce înseamnă de fapt? Haideţi să dăm fuguţa să luăm dicţionarul şi să-i dăm o definiţie exactă: „cuvânt care provine din limba engleză şi înseamnă în pas cu moda, în rând cu lumea, în tendinţe”.  Acum că ştim ce înseamnă, putem să-l şi folosim în contextul în care trebuie.


    A fi fashion poate avea o conotaţie diferită pentru fiecare dintre noi, în funcţie de stilul pe care îl abordăm. În primul rând trebuie să îţi şi stea bine cu ceea ce te îmbraci, chiar dacă nu eşti neapărat în tendinţe. Degeaba eşti la modă dacă nu te avantajează deloc ţinuta pe care o porţi. Vei fi ridicol/ă.


Putem alege să fim simpli şi totodată în tendinţe sau putem alege un stil mai sofisticat şi nu vom da greş, asta dacă ţinem cont de anumite reguli şi nu vom fi prea încărcaţi. Slavă Domnului că avem de unde alege şi chiar de unde să de inspirăm. Important este să ştim să adaptăm ţinuta la propria personalitate.


    Media promovează astăzi fel şi fel de designeri, care ne prezintă propria viziune asupra tendinţelor actuale. Sunt persoane care sunt încă la început în această breaslă sau designeri deja consacraţi, precum Cătălin Botezatu, Laura Olteanu, Clara Rotescu ş.a. Dar ştim oare să ne inspirăm de la aceştia şi să încercăm să ne adaptăm ţinutele în funcţie de evenimentele la care participăm? Sunt ei nişte modele pentru noi sau preferăm să alegem să fim nişte piţipoance cu părul blond platinat, cu botox şi silicoane, care îmbracă lucruri de prost gust? Nu contează ce firme pui pe tine, dacă le combini prost. Te poţi îmbrăca de oriunde! Important este să ştii cum să combini articolele vestimentare şi cu ce să le accesorizezi.


Am citit recent un articol scris de Mihaela Rădulescu şi, la un moment dat, spunea aşa: “Ştiu exact că TRICOURILE albe, gri şi negre, dacă sunt simple şi fine, sunt învingătoare în orice combinaţie. Continui să mă bazez pe BLUGI – de cele mai multe ori negri, dar şi american blue, gri, albi. Nu suport brizbrizurile pe blugi, mi se par odioase, aşa încât nu am decât blugi simpli, skinny sau evazaţi, boyfriend style sau uşor rupţi, de mai toate lungimile cerute de împrejurare.
O ţinută banală merită o salvare din partea accesoriilor, deci o PĂLĂRIE simpatică, nişte OCHELARI diferiţi, PANTOFI de-o culoare trăznet sau o POŞETA statement rezolvă chestiunea. Deşi n-o port la vedere:), ţin morţiş să am o LENJERIE care să-mi dea exact subînţelesul ăla din zâmbet şi dulcea linişte a feminităţii (chiar şi neliniştea vreunor dorinţe, de ce nu ?). O lenjerie sexy, din dantelă neagră de cele mai multe ori.”.


Prin urmare, trebuie să ştim exact ce ne caracterizează şi să nu ne încărcăm ţinuta fară rost. Accesoriile sunt bază şi ele ne scot orice ţinută din anonimat. Nu trebuie să punem pe noi tot felul de bling-bling-uri şi să ne încărcăm fără rost. Simplitatea va atrage întotdeauna atenţia în cel mai bun sens şi va fi apreciată! Trebuie să învăţăm să alegem corect şi să ştim exact ce ne avantajează pentru a putea arăta impecabil!
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro