Marţi, 19 martie 2024 - 8:35:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Firmele prahovene, prezenţe fruntaşe în Topul Naţional


21 decembrie 2016


 

Ca în fiecare sfârşit de an, şi acum, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, prin preşedintele  Adrian Gogulescu, a organizat o conferinţă de presă, în care s-au prezentat date şi indicatori economici ai economiei prahovene în ansamblul economiei naţionale din acest an.

În clasamentul judeţelor la nivel naţional, în funcţie de PIB, Prahova ( cu 5,8md.  lei), se află după Timiş, Cluj, Constanţa şi, bineînţeles, Bucureşti. De remarcat faptul că numai PIB-ul judeţului Prahova este cât al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de trei ori mai mic, populaţia stabilă a Prahovei fiind de 747 257 locuitori.

Demn de menţionat e şi faptul că judeţul Prahova are cea mai mare creştere economică din România: 4,5 la sută, din acest punct de vedere situându-se peste Bucureşti, Braşov, Sibiu, Argeş, Olt şi Gorj.

În acest an, în România, 4% dintre firmele înregistrate realizează 92% din profitul total al companiilor naţionale, cele mai multe profitabile găsindu-se în Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov, Constanţa, Bihor şi Prahova.


 

În Topul Naţional sunt prezente 411 firme prahovene  (din totalul de 1835 înregistrate la nivel naţional), dintre acestea 170 se află pe primele trei locuri, iar 59 pe locul I. Alături de acestea, în Prahova activează şi 1o4 de firme cu capital străin.

Câştigul salarial mediu brut în Prahova este 2689 lei (597,5 euro), iar numărul salariaţilor (înregistraţi în luna august) este de 137 530 – în societăţile comerciale. Sub nivelul naţional, se află şi rata şomajului: 4,41%.

Din ampla sinteză prezentată de preşedintele Aurelian Gogulescu am mai reţinut şi bogata activitate de relaţii externe: 33 de vizite ale unor oameni de afaceri şi oficiali străini din SUA, Rusia, R.P.Chineză, R.Moldova, Boznia-Herţegovina, Bulgaria, Iran,  dar şi misiuni economice, vizite economice şi participări la evenimente internaţionale în strainătate: Belarus, R.Moldova, R.P.Chineză, Boznia-Herţegovina, Macedonia, Singapore, Lituania, Monaco. Tot în acest an, CCIPrahova a încheiat trei noi Acorduri de Colaborare cu parteneri străini, dintr-un total de 181 de acorduri existente.

CCI Prahova este şi un furnizor autorizat de formare şi perfecţionare profesională, remarcabile pecum: organizarea  de târguri şi expoziţii, seminarii, conferinţe, forumuri, dezbateri, prezentări de  firme, evenimente de promovare - cel mai important şi grandios eveniment de acest fel fiind Topul Firmelor Prahovene, cu o tradiţie de 23 de ani.

In finalul Conferinţei, gazdele au ţinut să facă o poză de grup cu presa, solicitare acceptată cu plăcere de jurnalişti

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro