Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:07:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se poate şi în România?


31 octombrie 2012

În timp ce politicienii noştri îşi pregătesc armele pentru a ne convinge să le dăm votul, peste Ocean am avut parte despre o lecţie dură în ceea ce priveşte protejarea populaţiei în faţa dezastrelor naturale. Mai întâi, canadienii ne-au arătat cât de simplu este să evacuezi 80.000 de oameni atunci când ai o alertă de tsunami. Nu stă nimeni să protesteze, să spună că nu vrea să îşi abandoneze averea, că vrea să îşi păzească pisica sau papagalul... Îţi iei minimul de obiecte personale şi pleci.

Apoi au venit americanii (că doar de aia sunt americani) să ne arate că pot fi mutate 400.000 de persoane în câteva ore. A venit uraganul Sandy şi a lăsat marele New York în beznă. Am văzut străzi sub ape, ferestre luate de vânt, 38 de morţi (în prima fază) şi o campanie electorală întreruptă fără niciun comentariu. Stăteam şi mă gândeam în cât timp ar putea fi evacuată populaţia Ploieştiului (puţin peste 200.000 de locuitori). Sau ce s-ar întâmpla dacă un dezastru natural de felul celui din Statele Unite s-ar întâmpla la noi? Sunt convinsă că am avea mii de morţi şi că ne-ar lua luni bune ca să reluăm activitatea zilnică. Şi când te gândeşti că istoria americanilor este de doar două sute şi ceva de ani...

Oare când vom învăţa să ne pese de vieţile noastre şi nu de clasicele minciuni ale politicienilor? Când vom învăţa să nu le primim zahărul şi uleiul şi să-l votăm pe cel care nu ne promite nimic. Care vine ne ascultă păsurile şi ne spune că în Parlament va face doar legi bune. Poate că a venit timpul să învăţaţi că parlamentarul face legi. Nu vă măreşte nici pensia, nu vă oferă nici locuri de muncă, nu vă trimite nici în excursie pe Marte şi nici nu vă asfaltează strada.

Şi totuşi... În cât timp credeţi că ar putea fi evacuat oraşul Ploieşti în cazul unui dezastru natural?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro