Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:31:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Facerea lumii... de râs


23 ianuarie 2013

Da! Sunt eu! Gelu…Vă era dor de mine? De ce întreb? Simplu! Celor mai mulţi dintre cunoscuţi nu le e dor de mine. Eu sunt tipul ăla incomod, nesuferit, exagerat, obraznic, direct, ucigaş de orgolii. Dacă sunteţi falşi, dacă nu vă plătiţi datoriile, dacă sunteţi parveniţi, dacă vreţi să păreţi mai importanţi, mai deştepţi mai… decât sunteţi eu mă tăvălesc de râs, vă ironizez, vă pamfletizez.

Mama m-a învăţat de mic să merit tot ce am. Când termina de lucru şi îşi lua banii munciţi de pe masă o rugam să îmi dea să îmi iau un suc  sau “ceva bun”. Mă privea obosită şi îmi spunea dacă mături, dacă duci gunoiul şi speli pe jos îţi dau. Imediat puneam mâna pe mătură, strângeam tot părul de pe jos, apoi umpleam un lighean cu apă în care puneam un pic de detergent şi spălam impecabil neomiţând niciun colţ, niciun centimetru. Apoi, duceam gunoiul şi, evident, îmi încasam răsplata. Mi se părea normal şi aşa am crescut în casa mamei, căreia şi acum, aici, îi mulţumesc pentru felul în care m-a învăţat să fiu om.

Oamenii de azi, în special cei de la “vârf”, mă învaţă că nu, nu e neapărat să meriţi ceea ce ai, că nu e nevoie să munceşti să obţii ce îţi doreşti, iar dacă munceşti eşti un prost care nu îşi va primi salariul decât cum şi când are şeful chef să ţi-l dea.

A greşit mama?

Bineînţeles că nu mama a greşit, deşi uneori îi reproşez că nu m-a antrenat să mă descurc, să mă port cu javrele, cu janghinile, că nu mi-a cultivat şi latura mea dură, în aşa fel să îi agăţ în cui la ( la figurat, mă, nu vă speriaţi!) pe ăia care merită…

Nu ştiu dacă aţi observat, dar ne întoarcem mereu la începuturi, la alpha, fără să ajungem vreodată la omega (spiritual vorbind!), că asistăm mereu, în fiecare zi chiar, la facerea lumii, la o reluare la scară micro a genezei!

Plăsmuim din zori o lume minunată, fapte superbe (uneori începem chiar de seara, de la culcare!) şi sfârşim ziua prin a constata că totul sau aproape ni s-a năruit, că speranţele – “poate azi...” – nu s-au dus dracului şi că am fost părtaşi la încă o facere a lumii.. de râs!

Vă pup negru pe alb!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro