Marţi, 19 martie 2024 - 8:20:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Despre Cosma Mircea, sau cu editorialistul la psihiatru (I) (viitorul sună ca o Stradivarius, dacă ştii să cânţi la el)


20 februarie 2013

Dacă îţi zice unu că eşti nebun, îi zici „ba tu!”, dacă doi, le tragi o înjurătură, dacă trei, îi fuţi mama ei de coaliţie, dar de la 1zece în sus, deja e problemă... îţi faci frumuşel programare şi hop la dentistul de măsele de minte, cum îmi place mie să îi spun psihologului. Pac, la dra. Mihai la cabinet!

-Ce se întâmplă cu tine?

-Am înnebunit.

-Cum aşa?

-Păi toţi îmi spun asta...

-De ce? Faci ceva anume care să îi conducă la acestă concluzie? Îi deranjezi?

-Într-un fel... Muncesc pe bani puţini! Dau mult şi primesc mai nimic. Plus de asta, mai am şi gura mare. Îmi permit să-i critic pe toţi şmecherii, pe puternicii zilei! Nu înţeleg să mă bag şi eu în politică să mă fac şi eu om... De aceea, ei spun că sunt nebun!

De exemplu, într-un editorial din 20 februarie, am spus că nu îl plac pe Cosma Mircea...

-Eşti nebun?

-Poftim! Ei nu mă mai întreabă. Sunt ferm convinşi... Păi cum să-mi permit eu să îl critic? Cum să-mi dau eu, un pulete, pr limba de colţ, cu părerea despre marele, puternicul, bogatul, preşedintele – sper să nu îmi scape ceva! – Cosma Mircea?! Eu, care am un salariu de mizerie... Care sunt un amărât de referent... de poet... Dar, oare, nu e democraţie? Nu se poate să îţi exprimi liber părerea?

-Ba da, dar...

-Dar ce? Trece drept mare om de cultură şi uite cum o duc artiştii sub preşedinţia sa... Pe mine nu mă interesează depunerile de flori la busturi! E mai importantă o muscă decât o piramidă, pentru simplul motiv că musca e vie! De la Caragiale o ştiu p-asta, parcă! Deci, monumente, busturi! Dar ăia vii? Dacă, peste ani, nu vor mai avea puternicii ce vor veni cui să facă busturi, ale cui versuri să le înveţe? Bine, rămânem cu zestrea culturală pe care o avem deja... învaţă din cei deja „bustuiţi”... Mda, cred că ar trebui să sprijine cultura mult mai mult decât o face! De ce? E nevoie şi un om potent ca el e cel mai nimerit aici în Prahova s-o facă! Uite, de exemplu, la Festivalul „N. Stănescu” de ce nu invită el un scriitor de Nobel? Nu ar fi o onoare? Nu ar da festivalului şi judeţului o strălucire chestia asta? Ba da... Activitatea instituţiilor de cultură din subordinea lui ar putea fi mai bună? Eu cred că da...

-Eşti în depresie...

-Se poate! M-am săturat! Dacă vii şi zici uite un băiat bun, talentat, pune-l la treabă, nu-l angajează nimeni! Dacă zici că ai şi tu un nepot, un ginere, atunci e clar.. Trebuie angajat! Unde sunt criteriile de competenţă? Se mai pune să fii competent?

-Pffff, tebuie să ieşi, să te plimbi! Să te relaxezi, altfel te duci în jos rău de tot!

-Unde să mă plimb? La gară? Aurolac?

-Pe bulevard...

-Să văd jmecherii gonind cu 100de km/h? Să mă atace maidanezii? Să văd vagabonzii scuipând? Să alunec pe găinaţ de ciori?

-Vezi, asta e problema: vezi doar lucrurile negative! Tre să vezi şi ce e pozitiv!

-Ce e pozitiv?

-Uite ce e, eu zic să părăsim această zonă de discuţie...

 

Vă pup negru pe alb


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro