Joi, 25 aprilie 2024 - 8:50:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jocurile politice-episodul “decembrie 2012”


15 octombrie 2012

Ultimele zile au fost dedicate negocierilor de culise dintre principalele alianţe de pe scena electorală. Analizând la rece candidaturile din Prahova nu poţi să nu observi că Roberta Anastase nu va avea nicio problemă în a-şi recâştiga Colegiul 11 şi că senatorul Daniel Savu o va spulbera în alegeri pe Simona Schnelbach. Nici deputatul PDL Mihai Apostolache nu va avea probleme în a câştiga un nou mandat de parlamentar, la fel cum social-democratul Vlad Cosma va beneficia de aparatul de vot al PSD şi va obţine pe 9 decembrie aproximativ 60% din voturile valabil exprimate.

Va fi în schimb o bătălie interesantă în Colegiul 1-Valea Prahovei, unde noul lider al PNL Prahova Mircea Roşca are mari şanse să se impună în faţa deputatului PDL Cristian Burlacu. Voi fi acuzată probabil de partizanat politic, dar dacă ne uităm la modul în care Burlacu a renunţat la cursa pentru Primăria Sinaia încep să îi dau mari şanse lui Roşca, un politician venit puternic din urmă, mai ales că era un necunoscut la finalul anului trecut.

O luptă interesantă va fi pentru singurul mandat de senator din Ploieşti, unde fostul primar Andrei Volosevici îşi va testa notorietatea în faţa consilierului local Augustin Mitu. Volosevici îi are de partea sa pe activiştii PDL, dornici să îşi ia revanşa în faţa PSD după ce au pierdut  “la mustaţă” postul de primar al Ploieştiului.

Oricum sunt convinsă că în parlamentul viitor îi vom regăsi pe Graţiela Gavrilescu (PNL), Adrian Semcu (Forţa Civică), Sorin Chivu (UNPR) sau pe Sebastian Ghiţă (PSD).

Aveţi curaj să pariaţi că nu va fi aşa?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro